پروتز ثابت دندان جلو

کاربرد پروتز ثابت دندان جلو

اگر دندان‌هایی به شدت آسیب‌دیده و پوسیده دارید یا دندان‌های خود را در حادثه‌ای مانند تصادف از دست داده‌اید، حتماً به‌ دنبال راهی برای جایگزین‌کردن آن می‌گردید. پروتز ثابت دندان جلو روشی است که در پرکردن شکاف خالی بین دندان‌های قدامی به شما کمک می‌کند و بیشتر به خاطر اهداف زیبایی و داشتن لبخند زیبا انجام می‌شود. با ما همراه باشید تا با پروتز ثابت دندان جلو بیشتر آشنا شوید.

پروتز ثابت دندان جلو چیست؟

همانطور که می‌دانید پروتز دندان، روشی برای جایگزینی دندان‌های از دست‌رفته و آسیب‌دیده است. پروتزها در دو نوع ثابت و متحرک موجوداند و برای انواع مختلف دندان استفاده می‌شوند. اما پروتز ثابت دندان جلو چیست؟ پروتز ثابت دندان جلو روشی برای جایگزین‌کردن دندان‌های قدامی و پوشاندن شکاف ایجادشده است؛ زیرا این دندان‌ها تأثیر بسیار زیادی در زیبایی لبخند و افزایش اعتماد به نفس دارند.

همانطور که از نام این نوع پروتزها مشخص است امکان خارج‌کردن و جابه‌جایی آن توسط بیمار وجود ندارد و برای همیشه داخل دهان قرار می‌گیرند. این گروه از پروتزها انواع مختلفی دارند و شما به راحتی می‌توانید با توجه به نوع مشکل و انتظارات خود یکی از آن‌ها را انتخاب کنید.

انواع پروتز ثابت دندان جلو

پروتزهای ثابت دندان جلو به طور کلی در دو دسته قرار می‌گیرند، پروتزهای ثابتی که روی دندان نصب می‌شوند و پروتزهایی که روی ایمپلنت قرار می‌گیرند. در ادامه با هر یک از انواع پروتز ثابت دندان جلو بیشتر آشنا می‌شویم.

پروتزهای ثابت بر پایه دندان طبیعی

گاهی دندان طبیعی پوسیده‌شده یا آسیب‌دیده است؛ اما هنوز امکان ترمیم آن وجود دارد. در این شرایط ابتدا درمان‌هایی مانند عصب‌کشی انجام می‌شود یا سطح شکسته دندان تراشیده و صاف می‌شود. سپس روی باقیمانده دندان یک تاج قرار می‌گیرد که زیبایی و عملکرد کامل دندان را بازیابی می‌کند. تاج‌های دندانی از مواد مختلفی مثل سرامیک، فلز یا ترکیب این دو ساخته می‌شوند و بیماران می‌توانند از میان طیف وسیعی از مواد سازنده، نوع تاج خود را انتخاب کنند.

پروتزهای ثابت بر پایه ایمپلنت

در شرایطی که دندان، غیرقابل ترمیم است و باید کشیده شود، پروتزهای ثابت روی یک ایمپلنت قرار می‌گیرند. ایمپلنت در واقع یک پیچ تیتانیومی است که در استخوان فک کاشته می‌شود و شبیه ریشه مصنوعی برای پروتز دندانی عمل می‌کند. وقتی ایمپلنت با استخوان اطراف ترکیب شود، بسیار قوی است و می‌تواند از پروتز دندان پشتیبانی کنند.

به طور کلی ایمپلنت دندان یکی از بهترین و راحت‌ترین روش‌ها برای جایگزینی دندان‌های از دست‌رفته است و نتایج موفقیت‌آمیزی را به همراه دارد. این روش هم در شرایطی که فقط یکی از دندان‌های جلوی خود را از دست داده‌اید، استفاده می‌شود و هم در صورتی که تعدادی زیادی از دندان‌هایی جلویی خود را از دست داده ‌باشید.

به همین ترتیب، دو نوع پروتز تاج دندان و بریج توسط ایمپلنت پشتیبانی می‌شوند. در مواردی که دندان طبیعی به دلیل آسیب یا پوسیدگی شدید، دیگر نمی‌تواند تاج دندان را نگه دارد، می‌توان از روکش تحت حمایت ایمپلنت استفاده کرد. تاج یا روکش دندان، کلاهکی است که مطابق رنگ و شکل دندان طبیعی ساخته می‌شود و روی ایمپلنت قرار می‌گیرد.

بریج یکی دیگر ار انواع پروتز است که از دو تاج دندان با یک یا چند دندان مصنوعی بین آن‌ها تشکیل می‌شود و برای قراردادن آن از دو عدد ایمپلنت استفاده می‌شود. بریج‌های تحت حمایت ایمپلنت، زمانی که دندان‌های طبیعی مجاور قادر به حمایت از آن نباشند، استفاده می‌شوند. ویژگی مثبت بریج‌های دندانی این است که می‌توانند جای خالی چند دندان مجاور را به یکباره ترمیم کنند.

معایب پروتز ثابت دندان جلو

کاربرد پروتز ثابت دندان جلو

به طور کلی کاربرد‌های این روش درمانی به دو دسته تقسیم می‌شوند که عبارتند از:

کاربردهای زیبایی

مهم‌ترین کاربرد پروتز ثابت دندان جلو ترمیم ظاهر دندان‌ها و افزایش اعتماد به نفس است. همچنین این روش از حرکت سایر دندان‌ها به سمت فضای خالی، تحلیل استخوان فک و ابتلا به بیماری‌های لثه جلوگیری می‌کند.

کاربردهای درمانی

کاربرد دیگر این روش، بازیابی عملکرد کامل دندان‌ها و بهبود سلامت دهان و دندان است. با بازیابی عملکرد دندان و جویدن صحیح غذا، از بروز مشکلات مربوط به تغذیه و دستگاه گوارش نیز جلوگیری می‌شود.

روش آماده سازی پروتز ثابت دندان جلو

روش آماده سازی پروتز ثابت دندان جلو با توجه به نوع پروتز متفاوت است. برای پروتزهایی که روی دندان طبیعی نصب می‌شوند، ابتدا باید درمان‌های ترمیمی انجام شود و سپس بقیه مراحل انجام می‌شود. برای پروتز ثابت دندان با استفاده از ایمپلنت، ابتدا باید دندان کشیده شود و پس از بهبودی، بقیه فرآیند طی می‌شود. در ادامه با مراحل پروتز ثابت دندان جلو بیشتر آشنا می‌شویم.

مراحل پروتز ثابت دندان جلو

برای انجام هر درمانی در مرحله اول باید به دندانپزشک مراجعه کنید و پس از معاینه و عکس‌برداری، در مورد روش‌های مناسب مشورت کنید‌. در همین مرحله برنامه درمانی، نوع پروتز و هزینه‌ها نیز مشخص می‌شود. از این مرحله به بعد، فرآیند نصب پروتز با توجه به نوع آن متفاوت می‌شود‌.

برای پروتز ثابت بر پایه ایمپلنت، ابتدا باید دندان طبیعی کشیده شود. سپس طی یک جراحی، پیچ ایمپلنت را در استخوان فک قرار می‌دهند و قطعه‌ای به نام اباتمنت به آن متصل می‌شود. اباتمنت از خط لثه بیرون می‌آید و لثه‌ها را در اطراف آن بخیه می‌زنند. بلافاصله پس از کاشت ایمپلنت، یک پروتز موقت به اباتمنت چسبانده می‌شود؛ اما وقتی که محل ایمپلنت بهبود یافت و استخوان با ایمپلنت ترکیب شد، پروتز دائمی روی آن قرار می‌گیرد.

اگر پروتز را روی دندان طبیعی قرار دهید، باید ابتدا درمان‌های ترمیمی را انجام دهید. سپس قالب‌هایی از دندان‌های شما تهیه و به لابراتوار فرستاده می‌شود. لابراتوار حداقل یک هفته بعد، تاج دندانی را آماده و برای دندانپزشک ارسال می‌کند. در یک ویزیت مجدد، پزشک با استفاده از مواد مخصوصی، آن را محکم به دندان می‌چسباند.

هزینه پروتز ثابت دندان جلو

مزایای پروتز ثابت دندان جلو

مزایای پروتز ثابت دندان جلو شامل موارد زیر است:

  • دوام این نوع پروتزها بسیار زیاد است، حتی ایمپلنت‌های دندانی در صورت مراقبت مناسب می‌توانند تا آخر عمر باقی بمانند.
  • از آنجایی که ایمپلنت‌های دندانی در استخوان فک قرار می‌گیرند و برای پشتیبانی و ثبات به دندان‌های همسایه تکیه نمی‌کنند، دندان‌های طبیعی تحت فشار نیستند.
  • مراقبت از پروتز ثابت دندان جلو بسیار آسان و شبیه مراقبت از دندان‌های طبیعی است.
  • ظاهر و عملکرد پروتز ثابت دندان جلو، مانند دندان‌های طبیعی است و کسی متوجه مصنوعی‌بودن دندان‌های شما نمی‌شود.
  • با استفاده از پروتز ثابت، مشکلاتی مانند صدای پروتز، مشکل در صحبت‌کردن و جویدن غذا نخواهید داشت.

معایب پروتز ثابت دندان جلو

معایب پروتز ثابت دندان جلو شامل موارد زیر است:

  • فرآیند ایمپلنت دندان، طولانی و زمان‌بر است، شما باید مدتی منتظر باشید تا محل جراحی بهبود یابد. پس از بهبودی، پروتز روی ایمپلنت قرار می‌گیرد.
  • پروتز دندان ثابت برای همه افراد مناسب نیست؛ زیرا ایمپلنت به حجم و تراکم خاصی از استخوان نیاز دارد.
  • ایمپلنت دندان یک روش جراحی است و عوارضی مانند عفونت، آسیب‌های عصبی یا خونریزی به دنبال دارد.

مراقبت از پروتز ثابت دندان جلو

برخلاف نظر برخی افراد که معتقدند پروتز ثابت دندان جلو نیازی به مراقبت ندارد، پروتزهای ثابت باید شبیه دندان‌های طبیعی مراقبت شوند. مراقبت از پروتزها بسیار مهم است و باعث افزایش ماندگاری آن می‌شود. برای مراقبت از پروتز خود نکات زیر را مدنظر داشته‌باشید:

رعایت بهداشت

پروتز ثابت دندان جلو باید حداقل دوبار در روز به صورت منظم با استفاده از یک مسواک سبک و خمیردندان مناسب، تمیز شوند. حتی می‌توانید از نخ دندان و دهانشویه نیز استفاده کنید.

مصرف منظم داروها

در چند روز اول پس از جراحی ایمپلنت، مصرف صحیح داروهای تجویزشده توسط دندانپزشک بسیار مهم است. این داروها علاوه بر کاهش درد و سایر علائم، خطر ابتلا به عفونت را نیز کاهش می‌دهند‌.

رعایت رژیم‌غذایی مناسب

پس از جراحی بهتر است از غذاهای نرم مانند سوپ، تخم‌مرغ و پوره سیب‌زمینی که نیازی به جویدن ندارند، استفاده کنید. پس از بهبودی، به تدریج می‌توانید به رژیم غذایی معمول خود بازگردید.

عدم مصرف سیگار و سایر دخانیات

سیگار کشیدن یا استعمال سایر دخانیات، بر توانایی بدن برای التیام تأثیر می‌گذارد و باعث افزایش زمان بهبودی می‌شود. برای جلوگیری از عوارض پروتز ثابت دندان جلو، بهتر است قبل از عمل و تا زمان بهبودی سیگار را ترک کنید.

مراجعه منظم به پزشک

معمولاً به بیماران توصیه می‌شود که در طول دوره بهبودی برای معاینه‌های منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید. همچنین اگر مشکلاتی مانند درد یا حساسیت شدید داشتید، لطفاً فوراً با دندانپزشک تماس بگیرید.

قیمت پروتز ثابت دندان جلو

قیمت پروتز ثابت دندان جلو مشخص نیست و کاملاً به اینکه پروتز بر پایه دندان طبیعی باشد یا بر پایه ایمپلنت، بستگی دارد. ایمپلنت دندان معمولاً یکی از پرهزینه‌ترین درمان‌های دندانپزشکی است. علاوه بر نوع پروتز ثابت، این هزینه به عوامل دیگری مانند کیفیت مواد اولیه، مهارت دندانپزشک، تعرفه دندانپزشکی و تعداد دندان‌های از دست‌رفته بستگی دارد. برای اطلاع از هزینه پروتز ثابت دندان جلو می‌توانید به کلینیک دکتر مصطفوی مراجعه کنید.

دوام پروتز ثابت دندان جلو

دوام پروتز ثابت دندان جلو نسبت به سایر روش‌ها بسیار زیاد است، مخصوصاً اگر پروتز ثابت بر پایه ایمپلنت باشد. ایمپلنت دقیقاً مانند ریشه یک دندان طبیعی عمل می‌کند و با استخوان اطراف ترکیب می‌شود. به همین خاطر، تقریباً تا آخر عمر دوام می‌آورد؛ اما ممکن است پروتزهایی که روی دندان طبیعی اعمال می‌شود، پس از چند سال نیاز به تعویض داشته ‌باشند.

>