لمینت دندان نیش بیرون زده
یک لبخند زیبا، میتواند جادو کند. اگر با مشکلاتی چون دندان نیش بیرون زده مواجه شدیم چه کار کنیم؟ آیا ارتودنسی تنها راه حل این مشکل است؟ ما این بخش را نوشتیم تا بگوییم راههای راحتتر، سریعتر و کمهزینهتری هم مانند لمینت وجود دارند. پس نگران نباشید و این متن را تا انتها بخوانید.
گاهی مشکلاتی باعث میشود که نتوانیم زیباترین لبخند خود را نشان دهیم. برخی از این مشکلات مانند دندانهای نیش بیرون زده، از همان ابتدای رشد آنها ایجاد میشود. با این حال جای نگرانی نیست. علم برای همین آمده است تا راه حلی برای مشکلات ارائه کند.
با توجه به عوامل متعددی، نوع درمان آن مشخص میشود. یکی از راهکارهای مناسب که هزینه کمتری هم به نسبت دیگر گزینهها دارد، لمینت دندان نیش بیرون زده است. اگر میخواهید تا زیروبم درمان دندان نیش بیرون زده با لمینت را بدانید، پس این بخش را کامل مطالعه کنید.
لمینت دندان نیش بیرون زده چیست؟
اولین سوالی که میخواهیم به آن پاسخ دهیم این است که لمینت دندان نیش بیرون زده چیست؟ لمینت، یک راهکار درمانی است که جنبه زیبایی هم دارد. در ابتدای کار لمینت باید سطحی از مینای دندان تراشیده شود. با این کار میتوان فرم دلخواه دندان را ایجاد کرد و در ادامه یک روکش بر دندان قرار میگیرد.
لمینت دندان برای دندان نیش بیرون زده به عواملی مانند جنس دندان، میزان آشفتگی و بیرونزدگی دندان و سلامت آن بستگی دارد. اگر میزان آشفتگی و بیرونزدگی آنقدر زیاد نباشد و بتوان با کمی تراش سطح مینا آن را برطرف کرد، لمینت برای نیش بیرون زده یک راهکار سریع و آسان است.
کاربرد لمینت برای دندان نیش بیرون زده
برطرف کردن لکههای دندانی، شکستگیها و ساییدگیهای دندان، ترمیم ناهمواری و آشفتگی دندان، پرکردن فواصل و … از کاربردهای لمینت است. حالا اگر بخواهیم از کاربرد لمینت برای دندان نیش بیرون زده بگوییم، به وضعیت دندان بستگی دارد. اگر دندان نیش آنقدر ایجاد آشفتگی نکرده باشد که تنها با ارتودنسی درمان شود، لمینت میتواند بهراحتی و بیدردسر این مشکل را برطرف کند.
بررسی تاثیرگذاری لمینت دندان نیش بیرون زده
برای بررسی تاثیرگذاری لمینت دندان نیش بیرون زده، باید به تاثیرگذاری لمینت و وضعیت دندان توجه کنیم. لمینت همیشه یکی از بهترین راهکارها برای بهبود لبخند بودهاست. دوام بالایی دارد و اثرات آن دائمی است. نسبت به کامپوزیت، رنگپذیری کمتری دارد، برای همین تا حدودی نگرانی تغییر رنگ نخواهید داشت. در ادامه به تشریح روش های مراقبت از لمینت دندان نیش بیرون زده پرداختیم.
حالا اینکه تا چه اندازه لمینت میتواند برای اصلاح دندان نیش بیرونزده تاثیرگذار باشد، به وضعیت دندان بستگی دارد. بهطورکلی ۲ راه برای برطرفکردن این مشکل وجود دارد. اولین راه، ارتودنسی دندان است که یک مسیر زمانبر و طولانی است. مشکل را ریشهای حل میکند و البته از هزینه زیاد آن هم نمیتوان صرفنظر کرد.
روش دوم لمینت است. بررسی وضعیت دندان، بهعهده متخصص این حوزه و دندان پزشک شما است. دندان پزشک، براساس معایناتی که انجام میدهد، تشخیص میدهد که میتوان مشکل دندان نیش بیرون زده را با لمینت برطرف کرد یا خیر. اگر بتوان با کمی تراش سطح مینای دندان، ناصافی، رویهمرفتگی و بیرونزدگی را درمان کرد، لمینت یک گزینه تاثیرگذار و نسبتا مقرونبهصرفه است.
انواع لمینت دندان نیش بیرون زده
دو دستهبندی کلی برای انواع لمینت دندان نیش بیرون زده وجود دارد. این روکشها به دو گروه، پرسلن و کامپوزیت تقسیم میشوند که هرکدام انواع متفاوتی دارند. انتخاب نوع ونیر یا روکش به بودجه، وضعیت دندان، طول عمر و دیگر عوامل بستگی دارد که توسط متخصص بررسی میشود. روکشهای دائمی، ماندگاری بیشتری دارند و طبیعیتر به نظر میرسند. همچنین این روکشها گرانترین قیمت را در بازار دارند.
یکی از تفاوتهای اصلی روکشهای دائمی سرامیکی با روکشهای کامپوزیتی در روش اجرای آن است. در روکشهای دائمی، یک رویکرد تهاجمی وجود دارد که نیاز است کمی از سطح مینای دندان تراشیده شود و بعد روکش بر دندان قرار میگیرد. در این روش حدودا ۲ هفته زمان برای اجرا لازم است. این دسته را میتوان به مدلهای زیر تقسیمبندی کرد:
- Porcelain
- E-Max
- Zirconium
- Lumineer
در ونیرهای کامپوزیتی، عموما در همان روز اقدامات لازم انجام میشود و در یک جلسه کار به پایان میرسد. در این شیوه، از رویکر تهاجمی استفاده نمیشود و نیازی به تراشیدن سطح مینای دندان وجود ندارد. طول عمر کمتری هم دارد. حال اینکه تا چه اندازه این روش برای دندان نیش بیرون زده موثر است، باز به وضعیت دندان بستگی دارد.
مزایای لمینت دندان نیش بیرون زده
در این بخش به بیان مزایای لمینت دندان نیش بیرون زده پرداختیم تا بتوانید راحتتر متوجه شوید که این روش چه ویژگیهای مثبتی دارد.
- ظاهری طبیعی؛
- هزینه کمتر به نسبت ارتودنسی؛
- طول عمر بالا؛
- استحکام بالا؛
- مقاوم در برابر شکستگی؛
- رنگپذیری کم؛
- کوتاه بودن مدت زمان مراحل درمان نسبت به ارتودنسی.
معایب لمینت دندان نیش بیرون زده
این روش درمانی، در کنار نکات مثبتی که دارد، یکسری مشکلاتی را هم شامل میشود که در این بخش معایب لمینت دندان نیش بیرون زده را برای شما نوشتیم:
- عدم امکان تعویض روکش در ونیرهای دائمی
- طولانیتر بودن فرآیند آمادهسازی روکشهای دائمی سرامیکی نسبت به کاموپزیت
- تهاجمی بودن لمینت سرامیکی
- نازک شدن مینای دندان در صورت تراش زیاد
- اصلاح و ترمیم سخت لمینت سرامیکی
- حساس شدن دندان در صورت تراشیدن زیاد سطح مینای دندان
- برگشتناپذیر بودن فرآیند لمینت
- سخت بودن از بین بردن لکهها در لمینت سرامیکی
لمینت دندان نیش بیرون زده چگونه انجام میشود؟
یکی از رایجترین پرسشهایی که توسط افراد مطرح میشود این است که لمینت دندان نیش بیرون زده چگونه انجام می شود؟ در این بخش شرحی کلی از مراحل لمینت دندان نیش بیرون زده را برای شما نوشتیم تا با فرآیند کار آشنا شوید.
- در مرحله نخست معاینه تخصصی انجام میشود تا وضعیت دهان و دندان شما بررسی شود. در صورتی که دندان پوسیدگی یا بیماری لثه نداشته باشد و بتوان با لمینت مشکل دندان نیش بیرون زده را برطرف کرد، فرآیند لمینت شروع میشود.
- در جلسه اول و پس از معاینه، در صورتی که شرایط مناسب باشد، مراحل آمادهسازی مورد نیاز دندانها با دقت بالایی انجام میشود.
- در همان نخستین جلسه، دندانپزشک یک مدل از هر دو دندان فک شما (یا حتی دندان یک فک) میسازد.
- مدلها به لابراتوار دندانپزشکی ارسال میشود تا لمینتهای سرامیکی مناسب شما ساخته شود.
- در جلسه دوم که حدودا یک هفته بعد است، تراشهای لازم بر دندان انجام میشود و لمینتهای آماده شده روی دندانهای شما قرار میگیرند و کاملا میچسبند.
- در صورتی که تمامی مراحل به درستی اجرا شود، لمینتها کاملا یکپارچه روی دندان شما قرار میگیرند و میتوانید از دیدن لبخند زیبای خود لذت ببرید.
- اگر میخواهید که از مشکلات و آسیبهای لمینت در امان بمانید، حتما به نکات نگهداری و بهداشتی توجه کنید.
این شرحی از مراحل انجام لمینت دندان نیش بیرون زده در لمینتهای دائمی و سرامیکی بود. مراحل روکشهای موقت مانند کامپوزیت کمی متفاوت است و عموما در یک جلسه انجام میشود.
اگر برای شما سوال است که فرآیند لمینت با درد همراه است یا خیر، باید بگوییم که عموما دردی حس نمیشود. چون فرآیند قالبگیری و تراش مینای دندان، ارتباطی با عصبهای شما ندارند که دردی را حس کنید. اما اگر در جلسه نخست، لازم باشد تا لثه شما اصلاحاتی داشته باشد، لمینت نیش بیرون زده در بی حسی انجام میشود. اگر هم نگران درد هستید، عموما پزشک به شما توصیه میکند تا پیش از شروع مسکن مصرف کنید و اگر نیاز بود، بیحسی به شما تزریق میشود.
مشاهده خدمات پروتز دندان فک پایین در کلینیک دکتر مصطفوی
مراقبت از لمینت دندان نیش بیرون زده
حالا نوبت آن است که با نکات مراقبت از لمینت دندان نیش بیرون زده آشنا شوید. اگر این نکات را رعایت کنید، میتوانید تا سالهای سال، بدون نگرانی لبخند زیبای خود را حفظ کنید.
- مسواک زدن و نخدندان را هرگز فراموش نکنید.
- خمیردندانی را انتخاب کنید که حاوی فلوراید باشند و موجب سایش دندان شما نشوند.
- رای بررسی عملکرد لمینت و واکنش آن در دهان شما، حدودا یک هفته پس از انجام آن، به دندان پزشک خود مراجعه کنید تا معاینات لازم انجام شود.
- اگر عادت به دندان قروچه یا فشردن دندانها دارید، از محافظ دندان استفاده کنید تا آسیبی به روکشها وارد نشود.
- از جویدن خوراکیهای سفت مانند آبنبات، یخ یا موارد مشابه، خودداری کنید.
- تا چند روز پس از لمینت، غذاهایی که بافتی نرم دارند، مصرف کنید.
ماندگاری لمینت دندان نیش بیرون زده
طول عمر لمینت دندان نیش بیرون زده، به جنس روکش انتخابشده بستگی دارد. لمینتهای دائمی سرامیکی، میانگین ۱۰ سال طول عمر دارند. البته خود این لمینتها هم انواع متفاوتی دارند که ماندگاری لمینت دندان نیش بیرون زده در برخی از مدلهای آن تا ۳۵ سال هم میرسد.
هزینه لمینت دندان نیش بیرون زده
به طور کلی هزینه لمینت کاری دندان نیش بیرون زده به عوامل متفاوتی مانند نوع روش لمینت، جنس مواد، دائمی یا موقت بودن آن، تعداد دندانها، هزینه جداگانه لابراتوار، تخصص و مهارت پزشک و چندین و چند عامل دیگر بستگی دارد. برای مشاوره و اطلاع دقیق از هزینه لمینت دندان نیش بیرون زده با کلینیک دکتر مصطفوی تماس بگیرید.