هزینه کامپوزیت ونیر چقدر است؟

عوامل تاثیرگذار بر هزینه کامپوزیت ونیر

یکی از پرطرفدارترین متدهای زیبایی دندان، کامپوزیت است. کامپوزیت دندان از جنس ماده‌ای به نام ونیر و هم‌رنگ با دندان است؛ به طوری که تشخیص آن از دندان، بسیار مشکل است. کامپوزیت ونیر در دو نوع رزین و سرامیکی است که ونیر سرامیک، در مقایسه با ونیر رزینی، قیمت بیشتری دارد. از کامپوزیت دندان برای ترمیم و اصلاح دندان‌های کج، شکسته، نامرتب و رنگ گرفته استفاده می‌شود. هرچند راه‌های دیگری مانند لمینت و بلیچینگ (سفید کردن دندان)، نیز برای زیباسازی دندان وجود دارد؛ اما کامپوزیت به‌دلیل قیمت مناسبی که دارد، از سایر روش‌ها محبوب‌تر است. هزینه کامپوزیت ونیر بر اساس عوامل مختلفی تعیین می‌شود که در ادامه این مقاله به‌طور مفصل درباره آن‌ها صحبت خواهیم کرد.

قیمت انواع روش‌های کامپوزیت دندان

قیمت کامپوزیت ونیر از لحاظ ویژگی‌ها و روش‌های آن متفاوت است و نمی‌توان قیمت ثابتی را برای آن ذکر کرد. این روش‌های درمانی، از نظر کاربرد، میزان استحکام، مکان نصب و… متفاوت هستند. به عنوان مثال، دندان‌های جلویی نیاز به زیبایی و درخشندگی بیشتری دارند و دندان‌های عقبی نیازمند استحکام خوبی هستند. در ادامه به بررسی هزینه کامپوزیت دندان بر اساس نوع آن می‌پردازیم.

قیمت کامپوزیت ماکروفیل

اولین نسل از کامپوزیت‌‌ها که وارد بازار شدند؛ ماکروفیل‌ها هستند. ذرات سازنده این مدل، درشت بوده و به 10 تا 50 میکرومتر می‌رسیدند. از آنجایی که این کامپوزیت دانه درشت بود، استحکام و ماندگاری خوبی داشت؛ اما از طرفی دیگر زیبایی کمی داشته و زمخت بودند. صیقل دادن دانه‌های ماکروفیل، سخت بود و نمی‌توانستند با این کار، آن‌ها را طبیعی‌تر جلوه دهند. از جمله معایب این نوع کامپوزیت می‌توان به دیده‌شدن آن با چشمان غیرمسلح و غیرطبیعی جلوه دادن آن اشاره کرد. بر همین اساس با ورود نسل‌های جدید کامپوزیت ونیر، این نمونه در دندانپزشکی مسنوخ شد و کارایی‌اش را از دست داد. هرچند هنوز افرادی هستند که از این نوع استفاده می‌کنند. می‌توان گفت هزینه کامپوزیت ونیر ماکروفیل در مقایسه با سایر روش‌ها کمتر است.

قیمت کامپوزیت میکروفیل

کامپوزیت ونیر میکروفیل، قطر بسیار نازکی داشته و چیزی در حدود 1٪ تا 4٪ میکرومتر است. هرچند این مدل کامپوزیت در مقایسه با سایر روش‌ها قطر بسیار نازک‌تری دارد؛ اما انعطاف بیشتری نیز داشته و راحت‌تر به دندان می‌چسبد. همچنین درخشندگی و صیقلی بودن آن، دیگر مزیت کامپوزیت میکروفیل است که لبخندی زیباتر را ایجاد می‌کند. البته کامپوزیت میکروفیل در مقایسه با سایر کامپوزیت‌ها استحکام و مقاومت کمتری دارد. از آنجایی که این مدل در مقایسه با نوع ماکروفیل، ظرافت و درخشندگی بیشتری دارد، هزینه بیشتری برای انجام آن باید پرداخت شود.

قیمت کامپوزیت هیبریدی

کامپوزیت‌های هیبریدی خود به سه دسته هیبرید، میکروهیبرید و نانوهیبرید تقسیم می‌شوند. این نوع کامپوزیت هم‌زمان دارای استحکام و مقاومت نوع ماکروفیل و زیبایی و صیقل‌پذیری میکروفیل‌ها را دارد. اندازه ذرات سازنده کامپوزیت هیبریدی بین 10 تا 50 میکرومتر است که انعطاف‌پذیری خوبی دارند. هزینه کامپوزیت ونیر هیبرید در مقایسه با نوع میکروفیل، کمتر است و قیمت مناسب‌تری دارد.

قیمت نانو کامپوزیت

جدیدترین نسل کامپوزیت ونیر، نانو کامپوزیت است. این مدل، زیبایی و صیقل‌پذیری را در کنار استحکام و مقاومت با هم دارد. اندازه ذرات تشکیل‌دهنده آن 20 نانومتر بوده که در مقایسه با سایر روش‌ها بسیار نازک و ظریف‌تر است. ضمن اینکه ماندگاری زیاد، مقاومت در برابر تغییر رنگ و پولیش‌پذیری، ترمیم، ساییدگی و خراشیدگی از دیگر مزیت‌های این کامپوزیت است. پس هزینه بیشتر این روش درمانی، در مقایسه با سایر روکش‌ها، عجیب و دور از انتظار نیست.

قیمت کامپوزیت دندان

چه عواملی روی هزینه کامپوزیت ونیر تاثیر می‌گذارد؟

برای تعیین قیمت کامپوزیت باید قبل از هرچیزی عوامل تأثیرگذار بر هزینه کامپوزیت ونیر را شناسایی کنیم. عوامل مختلفی که بر تعیین هزینه کامپوزیت اثرگذار هستند عبارتند از:

  • متریال اولیه؛
  • انواع کامپوزیت بر اساس محل نصب 
  • برند کامپوزیت؛
  • رنگ کامپوزیت؛
  • تعداد دندان‌های نیازمند کامپوزیت؛
  • دستمزد دندان‌پزشک؛
  • هزینه‌های جانبی کامپوزیت.

هزینه کامپوزیت ونیر بر اساس متریال اولیه

همانطور که پیش‌تر نیز گفتیم، کامپوزیت در دو جنس مختلف تولید و عرضه می‌شود. این دو جنس، شامل رزینی و سرامیکی است. کامپوزیت سرامیکی استحکام و مقاومت بیشتری در مقایسه با کامپوزیت رزینی داشته و بدیهی است که هزینه کامپوزیت ونیر نسبت به نوع رزینی، بیشتر باشد. در اغلب مواقع، منافذ دندان را با رزین پر می‌کنند؛ سپس برای زیبایی و استحکام بیشتر از روکش کامپوزیت سرامیکی استفاده می‌کنند.

قیمت کامپوزیت دندان بر اساس محل نصب

قیمت کامپوزیت طبق محل نصب متفاوت است. کامپوزیت هم با توجه به مکان دندان به سه دسته زیر تقسیم می‌شود:

  • کامپوزیت دندان‌های جلو یا قدامی؛
  • کامپوزیت دندان‌های عقب یا خلفی؛
  • کامپوزیت‌ یونیورسال.

کامپوزیت قدامی

این نوع کامپوزیت از نظر کیفیت، طبیعی بودن و زیبایی اهمیت زیادی دارند و برای ترمیم دندان استفاده می‌شوند. این کامپوزیت‌ها ماندگاری زیادی داشته و امکان تغییر رنگ، شکل و اندازه را بدون آنکه نیاز به تراشیدن دندان باشد، فراهم می‌کنند. دور از ذهن نیست که قیمت کامپوزیت دندان جلو از سایر دندان‌ها بیشتر باشد.

کامپوزیت‌ خلفی

این کامپوزیت‌ها باتوجه به فشاری که به دندان‌های خلفی وارد می‌شود، با استحکام و مقاومت زیادی ساخته می‌شوند.

کامپوزیت‌ یونیورسال

این نوع کامپوزیت در ترمیم دندان‌های قدامی و خلفی کاربرد داشته و قالب‌های سرنگ، کپسول یا مایع تولید می‌شود.

هزینه کامپوزیت ونیر بر اساس برند

یکی از مهمترین عامل در تعیین میزان قیمت کامپوزیت دندان اثرگذار است، برند آن است. بدیهی است که هرچه برند کامپوزیت معتبرتر باشد، نشان از تضمین کیفیت و طول عمر کامپوزیت است.

هزینه کامپوزیت سوئیسی

برندهای سارمکو و اشترومن دو برند سوئیسی است که کیفیت و دوام زیادی دارند. شرکت سارمکو کامپوزیت‌هایی از نوع میکروهیبرید تولید و روانه بازار کرده است که طول عمر زیادی نیز دارند. هزینه هر واحد کامپوزیت سوئیسی به‌طور تقریبی بین 800 هزار تا یک میلیون و 500 هزار تومان است.

هزینه کامپوزیت آلمانی

کامپوزیت‌های آلمانی در بین دندان‌پزشکان ایرانی محبوبیت زیادی دارند. این برند به دلیل کیفیت و ماندگاری عالی که دارد، انتخاب اول اغلب پزشکان باتجربه بوده و به‌عنوان مرغوب‌ترین برند کامپوزیت معرفی می‌شود. قیمت هر واحد از این کامپوزیت بین یک میلیون تا یک میلیون و 500 هزار تومان متغیر است.

هزینه کامپوزیت آمریکایی

یکی از بهترین شرکت‌های سازنده کامپوزیت ونیر در آمریکا، برند بیسکو است. این برند به‌دلیل کیفیت عالی و استحکام خوبی که دارد، قیمت زیادی نیز دارد. براق بودن و درخشندگی این کامپوزیت از مزیت‌های این نوع برند به شمار می‌رود.

هزینه کامپوزیت ژاپنی

هزینه کامپوزیت ونیر با برندهای ژاپنی علاوه بر کیفیت بالا و ماندگاری خوب، تنوع رنگ زیادی نیز دارند. از جمله برندهای معروف ژاپنی می‌توان به توکویاما، کوراری و گرادیا اشاره کرد. قیمت کامپوزیت‌های این برند، مبلغی بین یک میلیون تا یک میلیون و 500 هزار تومان است.

هزینه کامپوزیت کره‌ای

کامپوزیت‌های کره‌ای بعد از کامپوزیت‌های آلمانی محبوب‌ترین و پرطرفدارترین برند در بین دندان‌پزشکان ایرانی است. این برند علاوه بر استحکام و طول عمر بالایی که دارد، قیمتی مقرون به صرفه نیز دارد و در بین بیماران نیز محبوبیت خاصی دارد. هزینه هر واحد کامپوزیت برند کره‌ای بین 800 هزار تا یک میلیون و 200 هزار تومان است.

هزینه کامپوزیت برزیلی

یکی دیگر از برندهای کامپوزیت، برند اوپالیس برزیلی است. این برند مانند کامپوزیت‌های آمریکایی و اروپایی کیفیتی عالی داشته اما در عین حاب قیمت کمتری در مقایسه با آن‌ها دارد. مبلغ هر واحد کامپوزیت از این برند مابین یک میلیون و 200 هزار تا یک میلیون و 500 هزار تومان است.

هزینه کامپوزیت دندان

رنگ کامپوزیت و تأثیر آن در هزینه کامپوزیت ونیر

کامپوزیت دندان رنگ‌های مختلفی دارد. در واقع دارای رنگ سفید هستند که با درجه‌های مختلفی تیره‌تر شده‌اند یا به بیانی دیگر، سایه‌هایی از رنگ سفید هستند. این رنگ‌بندی به سه گرید A، ‌B و C بخش‌بندی می‌شود و گرید A سفیدترین رنگ است. هزینه کامپوزیت‌های با رنگ‌های سفیدتر در مقایسه با کامپوزیت‌های تیره‌تر، بیشتر است.

تعداد دندان‌های نیازمند کامپوزیت

طبیعی است که هر چه تعداد دندان‌هایی که باید کامپوزیت شوند، بیشتر باشد هزینه کلی نیز بالاتر می‌رود.

دستمزد پزشک

باتوجه به تجربه و تخصص دندان پزشک و نیز موقعیت مکانی کلینیک دندان‌پزشکی، تعرفه آن متفاوت بوده و روی هزینه نهایی کامپوزیت اثرگذار است.

هزینه‌های جانبی کامپوزیت دندان

ممکن است قبل از انجام کامپوزیت، نیاز به ترمیم یا اصلاح وضعیت دندان باشد. اضافه شدن این هزینه‌های جانبی به هزینه کامپوزیت ونیر، قطعی نیست و باتوجه به شرایط تعیین می‌شوند. این هزینه‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

  • میزان سالم بودن ریشه دندان؛
  • میزان سلامت یا خرابی سطح دندان؛
  • بررسی وضعیت لثه و مشکلات مربوط به آن (مانند نیاز به لیفت یا جراحی)؛
  • کج بودن دندان یا شکستی‌های آن؛
  • هزینه ارتودنسی؛
  • هزینه برداشتن کامپوزیت؛
  • روکش یا لمینیت قبلی.

آیا هزینه کامپوزیت دندان مشمول حق بیمه است؟

در حالت کلی، بیمه انواع مختلفی دارد و هر شرکت بیمه‌ای، شرایط منحصربه‌فرد خود را برای بیمه‌شدنگان تعیین کرده است. از طرفی باید توجه داشته باشید که مرکز درمانی و کلینیکی که برای درمان انتخاب کرده‌اید، با کدام بیمه‌ها قرارداد دارد. به‌طورکلی، بیمه‌ها هیچ هزینه‌ای بابت کارهایی که به‌منظور زیبایی انجام می‌شود، پرداخت نمی‌کنند. البته لازم به ذکر است که برخی از بیمه‌های تکمیلی بر اساس قانون و قرارداد خود، بخشی از هزینه کامپوزیت ونیر را که جنبه درمانی داشته باشد، پرداخت می‌کند؛ اما در اغلب مواقع، بیمه هزینه ونیر کامپوزیت دندان را متقبل نمی‌شود؛ زیرا این عمل، اغلب به‌منظور زیبایی انجام می‌شود.

کلام آخر

در این مقاله درباره هزینه کامپوزیت ونیر با شما صحبت و عواملی را بررسی کردیم که بر قیمت کامپوزیت اثرگذار بود. امیدواریم خواندن این مطلب برای شما مفید بوده باشد. در صورتی که ابهامی در این زمینه دارید، می‌توانید با کلینیک دکتر مصطفی در تماس باشید و از مشاوره و خدمات پزشکی تخصصی و حرفه‌ای بهره‌مند شوید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

>